Virkelighedstesten

Virkelighedstesten nr. 1 er min nye skildring af livet i et parallelunivers. Et forsøg på at teste om noget af det, der foregår, rent faktisk holder i virkeligheden. For jeg begynder mere og mere at se Christiansborg som et lukket økosystem. Her er mad, drikke, venner, fjender, skulderklap, kritik og tilsyneladende også et par klap i nummer. Og lumre bemærkninger. Her bor de så, de folkevalgte politikere, uden nogen særlig lyst eller vilje til at komme ud til alle os andre i virkelighedens verden. Og hvorfor skulle de? Der er da sikkert lækkert derinde.

Det er her, der bliver arbejdet med det vigtige i tilværelsen. Flere elbiler, flere kvinder i topstillinger, 70% reduktionen, gode folkeskoler, flere dømte voldtægtsforbrydere og pigtrådshegn ved grænsen. Altså forandringer til menneskehedens eget bedste.  

Faktisk tror jeg ikke, der samler sig flere gratis synspunkter under samme tag som på Christiansborg. Med gratis mener jeg selvfølgelig den slags synspunkter, du frit kan kaste rundt uden på noget tidspunkt at blive stillet til ansvar. Eller udtale dig om noget, du ikke har en chance for at vide noget om. Og her er vi selvfølgelig forbi vejrudsigten.

Rød omstilling

Pia Olsen Dyhr har som formand for SF ved mange lejligheder yndet at udnævne folkeskolen til ”en hjørnesten i vores velfærdssamfund”. Hun er vel en af de politikere – selvom der er lidt konkurrence – der er størst fan af den danske folkeskole. Alligevel er hendes egen datter netop flyttet på privatskole med den forklaring, at Pia Olsen Dyhrs politiske holdning ikke skal hindre hendes datter i at have et godt skoleliv.

Så er man altså dumpet med et brag til virkelighedstesten.

Ikke at jeg har det mindste imod privatskoler (tværtimod), og jeg kan da egentlig kun give hende ret i, at datterens skoleliv er vigtigt. Men det ville virke noget mere handlekraftigt og ikke mindst integritets-agtigt at vende den om. Måske skal hendes datters gode skoleliv på en privatskole ændre Pia Olsen Dyhrs syn på folkeskolen – og dermed hendes politiske holdning!

Mette Frederiksen har tidligere udtalt, at det simpelthen ikke nytter, at forældre med overskudsbørn sender deres børn i privatskole så snart, der er problemer i folkeskolen. Så hendes børn er altså underskudsbørn, siden de også går på privatskole? I øvrigt er det da dødsmart tænkt, hvis man lader privatskolerne tage “underskudsbørnene”, og så er der vel ingen grund til Mette Frederiksens traditionelle afsky for private velfærdsordninger.

Min pointe er, at vi står overfor en ganske betydelig rød omstilling af vores samfund, ikke grøn, som regeringen og støttepartierne driver frem med stor glæde og ivrighed. De er folkevalgte, vi har demokrati, men som dansker, som vælger og som menneske er det vigtigt at virkelighedsteste noget af det, de foretager sig. For det må netop ikke være gratis bare at kunne slynge om sig med synspunkter uden nogensinde at blive stillet til ansvar for det. Og slet ikke som politiker. At det så også af og til kammer over i det rene hykleri, gør naturligvis kun sagen værre.

Så dette var første kapitel i min nye skildring og at dømme ud fra omfanget af materiale, kan det blive en meget, meget langvarig affære…

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her