Værktøjer til ansigtet

Ansigtsrulle og massage sten

De fleste har sikkert allerede opdaget, der findes gode værktøjer til hudpleje. Ansigtsrullen er et stort hit, det samme gælder metoden gua shah, der er en kinesisk tradition, hvor redskabet ligner en flad sten. Begge redskaber er lavet af enten jade eller lyserød kvarts, hvilket giver en række fordele bl.a., at de kan blive kolde og dermed opnås en kølende effekt på huden.

Jeg bruger faktisk begge dele i mit store anti-rynke eksperiment, og jeg kan ikke sige, hvilken en af dem der er bedst. Et eller andet sted løser de samme opgave, men jeg vil dog alligevel mene, der er en lille forskel.

Ansigtsrullen bruges til en forsigtig massage af ansigtet for at give ilt, løsne muskelspændinger, fjerne hævelser, stimulere lymfesystemet og blodcirkulationen for at give naturlig glød til huden. Hvis du lægger den i køleskab og bruger den kold, så vil den være endnu mere effektiv i forhold til hævelser.

At massere huden – altid med creme, olie eller serum – er væsentlig i forhold til at fjerne overskydende væske fra ansigtet. Og med jævnligt brug vil du både tone og løfte. Mange bruger disse ansigtsruller med en ansigtsmaske for at få alt det gode til at trænge dybere ind i huden – af samme grund, bruger jeg den om morgenen som sidste trin i min hudpleje, dvs. når jeg har renset og skal have dagcreme på. Med samme formål; At få cremen til at trænge dybere ind samtidig med, at jeg lige får masseret væske væk og fjernet evt. hævelser. Men faktisk har jeg lige læst, at det også er virkelig fint at rulle over makeup (fx foundation) for at få en naturlig glød og et meget mindre ‘kunstigt’ look.

Husk altid at rul op i én retning, altså aldrig op-ned. Rul fladt langs med brynene og så igen i retning op i panden.

Gua shah

Gua shah metoden og behandlingen er lidt anderledes. I kina arbejder terapeuter ret dybt med redskabet (som jeg kalder en sten!). Men det skal du ikke gøre derhjemme. Ideen er at få musklerne til at slappe af, fjerne toksiner og få gang i musklerne og blodcirkulationen – sidstnævnte skulle ifølge kinesiske studier øges med op til 400%. Gua shah bliver beskrevet som et mix af massage og workout. Samtidig vil du faktisk lave et mindre traume, huden bliver ret rød, hvilket er meningen, fordi huden så vil begynde at reparere skaden ved at producere nyt collagen. Dog må du ikke bruge stenen på skadet hud.

Faktisk kan du bruge din sten på hele kroppen. Mange sværger til at køre den gennem håret om aftenen, det skulle få håret til at vokse hurtigere (tror jeg nu så ikke rigtig på), men det skulle give en bedre nattesøvn, fordi det har en utrolig afslappende effekt. Du skal altid bruge stenen på enten våd hud – jeg har min liggende i badet – eller en olie/serum. Altid korte strøg i én retning – som med rullen. Hvis du skal dræne for væske, så er det strøg langs nakken og NED. Hver dag er absolut fint – morgen for at fjerne hævelser og give ny energi til huden og om aftenen for at få musklerne til at slappe af og fjerne toksiner.

Begge værktøjer indgår i min anti-rynke test, som du kan se resultatet af her.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her