Træn dine sex lyde

Træn dine sex lyde...

Træn dine sex lyde sådan godt og grundigt. Det er mit beskedne forslag. Altså simpelthen tag en telefon og optag forskellige lyde, du kan brumme eller måske stønne ud gennem læberne. Når du har øvet dig og fundet frem til de to bedste versioner – den ene ja tak til sex og den anden nej tak – så kan du sikkert med fordel lige gemme din lydfil til måske senere brug i en retssag. Ja hvem ved.

Den nye voldtægtslov – i farten glemte jeg det, undskyld – den nye, historiske voldtægtslov blev præsenteret i denne uge, og regeringen og støttepartierne var helt oppe at flyve side om side med duerne i ren begejstring. Hækkerup gik så langt som at sige, at der er tale om et af de vigtigste slag for ligestillingen i meget lang tid. Pyha… Jeg har stadig ikke helt fattet, hvor ligestillingen kommer ind???

Jeg har fulgt den her medie-føljeton med interesse og for hver dag, der går, forekommer det mere og mere latterligt. Ganske kort kan jeg lige ridse op: I al sin enkelhed handler det om, at den nye aftale og lov skal sikre, at alle parter er enige om det, hvis man har sex. Der skal altså gives samtykke – ikke skriftligt, men fx med kys, berøring, relevante bevægelser eller en kærlig, nydende lyd (her min lydøvelse kommer ind i billedet). Men vær opmærksom på at disse samtykkende tegn ikke gælder, hvis de fx er givet kl. 20.30 om aftenen, og selve akten foregår kl. 23.20. Flirt, kys og ”relevante” bevægelser som opvarmning tæller ikke. Til gengæld skal de vare hele samlejet igennem, så skulle du fx falde i søvn, så kan voldtægt komme på tale. Det gælder også i parforhold.

Udgangspunktet for den nye lov er, at flere skal anmelde voldtægter, og flere sager skal føre til dom. Det er nemlig sådan, at 6-24.000 årligt bliver udsat for seksuelle overgreb, kun 1000 anmeldes og endnu færre domfældes.

I praksis består ændringen i, at tidligere skulle du have sagt nej, stop eller gjort modstand før der er tale om voldtægt. Med den nye lov bliver det ændret til, du aktivt skal sige ja gennem samtykke. Gør du ikke det – med en af de nævnte metoder – så er der tale om voldtægt. Men det er svært at se, det skulle ændre ret meget, for bevisbyrden er den samme.

En væsentlig grund til, at det er så svært at føre voldtægtssager til doms er jo især det faktum, at der typisk kun har været de to involverede parter til stede. Derfor bliver det påstand mod påstand. Samtidig har vi en stærk og HISTORISK retstradition i Danmark og resten af den vestlige verden, at tvivl altid skal komme den tiltalte til gode. Altså at anklagemyndigheden skal bevise forbrydelsen. Giver en samtykkebaseret lov mulighed for det omvendte – at tiltalte skal bevise sin uskyld, så har vi et alvorligt og farligt brud på vores retstradition. Men ifølge regeringen og Hækkerup bliver det ikke tilfældet. Og så er vi tilbage ved startlinjen, bevisbyrden er den samme som hidtil, og politikernes samtykke-fest og historiske vingesus vil brage mod jorden på en ordentlig røvtur. For de vil i så fald have lovet mere, end retssystemet kan levere.

Det næste bliver så fortolkningen af disse samtykke-lyde og bevægelser. Uha. Og hvad med modstridende signaler som relevante bevægelser, men ingen kys? Og hvem definerer nydende lyde? Nu bliver det lidt lummert, så tænk selv videre…

Tak Rosa Lund

At den nye lov skulle være et kæmpe slag for ligestillingen kan jeg ikke helt forstå. Men så kunne jeg heldigvis finde svaret i Berlingske, hvor Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund er så venlig at uddybe: ”Den her samtykkelov betyder, at nu er kvindens krop ikke et tag selv-bord, som handler om, at hun skal sige stop og nej. Nu handler det om, at man siger ja. Det handler om, at både kvinder og mænd får retten til egen krop”. Udtalelsen er illustreret med et Twitter opslag fra Pernille Skipper.

Twitter opslag fra Pernille Skipper

Sådan, så skulle det være på plads. Men hov. Tag lige et øjeblik. Vi laver en ny samtykkebaseret voldtægtslov, og så bestemmer vi pludselig over vores egen krop? Og det gjorde vi ikke inden med den gamle lov? Så vidt jeg ved, har voldtægt hele tiden været forbudt og strafbart. Og hvis der var tale om voldtægt, ville jeg nok gøre modstand eller have sagt nej eller sagt stop. Men okay med den nye lov behøver jeg faktisk slet ikke gøre noget, jeg kan bare forholde mig helt tavs, musestille, uden at bevæge mig og jeg kan stadig bagefter anmelde voldtægten. For pokker TAK!!!!!!!!

Det virker både nedladende og dumt at sige, at vi ikke tidligere har haft retten til vores egen krop. Min krop har på intet tidspunkt været et tag-selv-bord. Og det bliver den hverken mere eller mindre af den nye lov.

Den nye lov er blot endnu et eksempel på den symbol politik, regeringen serverer for os ad libitum. Og det bliver ekstra usmageligt, når den faktisk tager fat i alvorlige og vigtige emner og gør dem til en hed reklameaffære for dem selv. Og hvis der er den mindste tvivl, kan jeg afslutte med at sige aktivt STOP, gå væk – jeg er nemlig stadig tilhænger af åbent at sige nej tak. I det her tilfælde til en voldtægtslov, der både i form og indhold er så nedladende, at alle især kvinder bør sige fra. HØJT!

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her