Sushi

Det sker ikke helt så tit, som nogle kunne ønske sig, men af og til laver jeg selv sushi. Selvfølgelig er det meget nemmere lige at suse ned i havnen til Sticks, men jeg synes egentlig, det smager bedre hjemmelavet ligesom så meget andet. Til gengæld tager det nok ti gange så lang tid som at starte bilen og køre de 400 meter.

Det er ikke svært, det tager bare tid. Jeg køber som regel risene hos Sticks & Sushi, de skal koges i lidt god tid, vendes med riseddike (blandet med lidt sukker) og så er det bare i gang med at forme. Husk vand på hænderne ellers klistrer risene fast. Jeg laver også altid masser af makiruller – her bruger jeg alt fra agurk, avocado, chili mayo, krebsekød til diverse rå fisk. Der må gerne være lidt mere smag i rullerne, så jeg bruger altid dressinger eller rørt mayo. Faktisk en nem forret, hvis man bare vil servere lidt sushi. Jeg bruger ikke disse rulle-plader, man kan købe, jeg smører bare ris på rispapiret (vand på kniven), sætter fyldet på langs kanten og ruller stramt.

Jeg laver som regel også et sashimi fad (til mig selv!!!) med tun og lidt laks og så fintsnittede, rå grønsager eller en salat.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her