Sundt og nemt

pandekager, blomkål, rejer, hytteost
Blomkålspandekager med hytteost og rejer

I får her min opskrift på blomkålspandekager, de er virkelig nemme og super sunde. De kan bruges som tilbehør istedet for ris eller kartofler, eller du kan sætte fyld på som på billedet. Min søn rørte en blanding af rejer, dild, hytteost, rød peberfrugt, rå løg, salt og peber. Og det smagte virkelig godt ovenpå. Nem aftensmad eller frokost. Jeg vil dog lige sige, man skal passe på med løgene – hvis ikke man er stor fan, vi synes, der var kommet lidt for meget i. Men du kan jo komme hvad som helst på – jeg elsker hytteost og spiser det hver dag, og så smager det altid godt med et eller andet tilsat som lidt purløg, røget laks, basilikum eller noget grønt.

Pandekagerne er virkelig nemme – nok de nemmeste af alle grønsagspandekager, jeg laver. Jeg bruge ca. 3/4 hoved, som blev revet ned i en skål. Herefter to æg, 2 spsk vand, lidt salt og peber. Lidt spidskommen og chili vil også være godt. Konsistensen er blød uden at være hverken flydende eller helt fast. Nå, men denne masse skal så lige blendes – jeg bruger bare en stavblender. Og så skal det trække 10-15 minutter.

Så er du klar til at stege – jeg tager en spsk af ‘dejen’ og lægger på panden, hvorefter jeg lige trykker den lidt flad. Lad dem endelig stege nogle minutter – til stegeskorpe – inden du vender dem, for ellers risikerer du, de smuldrer eller går i stykker. De skal stege ca. 5-8 minutter samlet.

Der bliver rimelig mange af den her portion, så du kan sagtens smide dem i fryseren – eller bare gemme til dagen efter. Jeg elsker rester, for det er så nemt 😉

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her