Simone Rocha: 10 gyldne regler

portræt, modeller, kjoler
Øverst Simone Rocha, nederst hendes fine kjoler

Siden hun i 2010 lancerede sit mærke i eget navn, har Simone Rocha fortryllet modeindustrien med en unik, feminin stil og har en hær af loyale følgere verden rundt. Hun er baseret i London, men født i Dublin og stadfæstede for alvor sin status som modedesigner i 2016, hvor hun vandt British Fashion Award som årets designer – i øvrigt samme pris, som hendes far John Rocha vandt 24 år tidligere. Her er de regler, Simone Rocha lever efter:

At have en stærk selvfølelse behøver ikke betyde, du skal være den mest larmende i rummet. Der er noget meget kraftfuldt ved den stille selvsikkerhed.

Tid er værdifuld. At ramme den perfekte balance mellem ens personlige og professionelle liv er svært, men det er værd at stræbe efter hele tiden.

Når det handler om min datter, ønsker jeg kun, at hun er lykkelig – uanset, hvor hun finder det.

Omgiv dig med inspirerende mennesker. Hele mit designteam har været sammen med mig siden dag et. De er også passionerede med deres håndværk, og hver kollektion er et resultat af vores konstante dialog.

Stol på dine instinkter. Da jeg var teenager, var jeg virkelig modstander af at følge i mine forældres fodspor og gå ind i mode. Jeg synes, det ville være en kliche. Men da jeg endelig overgav mig, føltes det som den mest naturlige ting i verden.

Ægte stil er tidløs. Mine designs er inkluderende og lavet til at blive brugt af kvinder i alle aldre og størrelser. Og det er meget vigtigt for mig, at hvert eneste show reflekterer netop det.

Mor dig – hav det sjovt. Jeg er heldig at have et job, som jeg elsker, og hvis der er én ting, min far har lært mig, så er det at nyde hvert eneste minut.

Du skal udfordre dig selv. Mit samarbejde med Moncler var en stor test for mig, fordi vi har så forskellig æstetik. Men jeg nød virkelig muligheden for at vende noget så klassisk på hovedet som en dunjakke.

Læn dig mod frygten. Mit første solo show var en af de mest skræmmende, men også spændende oplevelser i mit liv. Jeg følte mig så stolt over at stå frem og etablere mit helt eget synspunkt.

Drømme kommer til virkelighed. Da jeg som teenager første gang mødte kunstneren Louise Bourgeois og hendes arbejde, blev jeg fuldstændig blæst væk. Det var kunst, men i en form af tekstiler. Som designstuderende talte det virkelig til mig. At arbejde direkte med hendes studie i dag [Bourgeois inspirerede Rochas’ FW19 kollektion] er simpelthen utroligt.

Kilde: NET-A-PORTER

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her