Safari er det bedste

solopgang
Safari er det bedste, vi har prøvet på rejsefronten

Safari er det bedste. Vi har rejst meget i årenes løb, men safari har været det vores største favorit. Faktisk var det et af vores ønsker, da vi fik vores søn, Johan, at vi gerne ville vise ham verden. Hvis vi lige ser bort fra Europa og USA, så er Kenya det sted, hvor vi har været flest gange. Vi var på safari første gang i 2002 og sammen med hele min mands familie (forældre, søskende og børn), så vi var en stor flok. Ideen kom fra mine svigerforældre, der havde været i Kenya få år inden og var meget begejstrede. Johan var syv år, og det er nok den ferie, der har sat sig allermest i ham. Jeg bilder mig ind, at den skabte hans store interesse for dyr, og eftersom han læser biologi og gerne vil være zoolog, så trækker Kenya stadig dybe tråde ind i hans liv. Eller måske er det bare min fantasi 😉

Alt er ikke kun tørt, der er de smukkeste søer med sit eget dyreliv

Afrika er noget helt særligt og meget autentisk. Hvis du har set Løvernes Konge, så forstår du. Det er virkelig ‘circle of life’ på en måde, vi aldrig har oplevet andre steder. Det er duftene, lydene, dyrene – ja bare livet på savannen, så tæt på vildskaben. Det er meget fascinerende og noget, vi aldrig glemmer. Ingen andre oplevelser, vi har haft, kommer tæt på Afrika.

Camp livet

Vi har så efter den store familieferie været tilbage, bare os tre, to gange – stort ønske hos Johan. Og hver gang har været lige spændende. Vi har samtlige gange delt turen mellem nord, hvor der er meget tørt og varmt, og syd – tæt på grænsen til til Tanzania – hvor den store dyrevandring finder sted i juli. Vi har boet de mest fantastiske steder. Typisk bor man i store telte – luksusudgaven – der står på pæle. Herinde er der seperat badeværelse og så ellers blot senge – men altid super flot. Jeg kan så tilføje, man selvfølgelig kan vælge mellem flere niveauer fra det mere primitive til det luksuriøse. Vi har boet i en camp, hvor elefanter traskede tværs gennem midt under frokosten. Både morgenmad og frokost blev serveret ude i det fri med kokke, der stod og stegte mad til en stor buffet. Om aftenen foregår det altid inden for – der er bælgmørkt – ofte med levende lys og tre retter serveret ved bordene. Her kan jeg også tilføje, jeg ofte gik sulten i seng… Jeg er jo noget kræsen, så i den her slags situationer foretrækker jeg buffet ;). Flere steder blev vi afhentet ved teltet lige inden spisetid, fordi det kan være lidt farligt selv at gå rundt pga. de vilde dyr.

Aberne kommer ofte forbi teltene og kigger ind

Så alene måden vi boede på var meget speciel. Om natten kunne vi typisk hører dyrebrøl og lyde. Om morgenen bliver man vækket af en forsigtig råben uden for teltåbningen og her står så en sød, ung fyr med varm kaffe og kakao. Og så er det afsted på morgensafari, mens solen står op over savannen, og dyrene er aktive. Så vender du retur til lejren til stor morgenmad og fri resten af dagen – typisk sidder man foran teltet og læser eller er ved poolen, hvis der er sådan en. Nogle steder er det også muligt at gå en tur. Sidst på eftermiddagen drager man igen ud på safari, mens solen går ned. Så vender du tilbage i tide til at klæde om og gå til middag. Og så er den dag forbi, og du går tidligt i seng efter en lang dag med de vildeste oplevelser.

Kredsløbet

Du finder ind i en rytme, som jeg aldrig har prøvet andre steder. Første gang studsede jeg lidt over konceptet med kun at være ude at køre to gange, for hvad laver man så resten af tiden. Der er ikke så meget at lave i sådan en camp – der kan sagtens være pool, massage, lounge, spil, bar og den slags, men så stopper det også. Der er fx ikke tv på værelset!!! Det kan jeg så sige slet ikke er et problem, jeg har aldrig kedet mig. Tit har man oplevet så meget på safarien, at man bruger lidt tid på at fordøje og vende det med de andre. Og så er det nu engang bare den rytme, der er, som er utrolig nem at vænne sig til.

Du kommer så tæt på de vilde dyr

Engang så vi fx en ensom zebra, der bare stod helt stille midt ude på savannen. Mystisk syn. Så fortalte chaufføren os, at den var skadet, og vi kunne så se, at det ene ben hang lidt. Så den stod såmænd bare og ventede på at blive spist af et andet dyr. Jeg kan stadig huske, at jeg fik helt ondt i maven. Det var så trist. Livets barske realiteter for et bymenneske, der er vant til at have sin hund i sofaen… Dagen efter møder du så en løvefamilie med bittesmå unger, der løber og leger i græsset. Og så kommer man i tanke om, at de skal jo også have mad.

Med sit bytte…

Så ideen om det store kredsløb bliver på en eller anden måde pludselig mere levende og nærværende. Selv da Johan var 7-8 år, var der ikke “ballade”, fordi han så en gnu blive ædt i vandet af en krokodille. Man forstår – uanset alder – på en anden måde, at naturen skal og må fungere sådan og på en anden måde, end vi er vant til. Noget, som jeg tror, vi alle kan lære meget af.

Zanzibar

Den ene gang vi var i Kenya, valgte vi at tage via Zanzibar hjem, fordi det lå lige ved siden af. Og det var en fin oplevelse, der er smukt. Men måske lidt kedeligt, hvis ikke man er til badeferie – hvilket vi så ikke er (de to andre!!). Til gengæld havde vi her den største dyreoplevelse nogensinde. Vi var blevet kørt ud til at sted, hvor man kunne sejle ud og møde delfiner. Vi har prøvet det med delfiner flere gange forskellige steder, men dengang i Zanzibar var det muligt med vilde delfiner, de var ikke lukket inde, men vilde delfiner der søgte ind til kysten af og til. Vi sejlede ud kun os tre og en ‘kaptajn’ i en lille båd med en lille motor. Pludselig var de der, og de to andre kastede sig ud i vandet med snorkler på. Her svømmede de så side om side med en stor flok delfiner, der kom helt tæt på og stirrede dem ind i øjnene… Meget stort for dem begge. Vildt. Johan husker det stadig meget tydeligt og har æret mindet med en tatovering på armen af netop dette øjeblik.

Det er også på Zanzibar, at vi har haft den bedste restaurant oplevelse nogensinde. Øens bedste sted, som lå helt øde – du skulle virkelig kende det eller have fået det anbefalet. Restauranten stod på søjler ude i vandet, så da vi kom kunne vi traske gennem vandet derud, kravle op af trappen og sætte os i den mest fantastiske lille hytte med plads til måske 10 gæster. Maden var alt godt fra havet tema – og helt suverænt. Enkelt – grillet fisk og skaldyr med masser af friske grønsager – men så godt. Da vi skulle gå, var vandet steget en del, så der måtte vi ind til bredden i en lille robåd. Meget specielt, men vi kan alle huske det.

Sådan er det jo med ferie – der er bare nogle oplevelser, der aldrig bliver glemt.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her