Efterårets sociale rædselskabinet

Efterårets sociale rædselskabinet

Efterårets sociale rædselskabinet står lige for døren, hvis man vel og mærke vælger at lytte til myndighedernes anbefalinger, selvom de er lidt forvirrende. Så siger Mølbak én ting, statsministeren en anden og Sundhedsstyrelsen noget tredje. For et par uger siden lancerede Statens Serum Institut et nyt våben mod den voksende smittespredning: Sociale bobler.

Helt præcist bør man udvælge 5-10 mennesker, de skal så også vælge dig og på den måde, bliver det en lukket social boble, som du bør leve i resten af efteråret. Men nu er det jo ikke alle våben, der egner sig lige godt i alle situationer. Man skal vist ikke skyde gråspurve med kanoner eller jagerfly med slangebøsse! Ideen blev dog også trukket tilbage igen. Men det anbefales stadig varmt at begrænse den sociale omgangskreds hele efteråret. På den måde skulle en corona smitte langt bedre kunne isoleres til grupper, der kan spores osv. (men hvordan når nu appen ikke virker?). Hele den sædvanlige smøre.

Så sociale bobler på 5-10 mennesker er aflyst, men begrænsningen i social omgang gælder stadig. Jeg har leget med på boblerne (inden de blev skudt ned igen) og endte i det mærkeligste tankeeksperiment. Jeg tog simpelthen min telefon og bladrede mine kontakter igennem. Så sad jeg og spekulerede over, hvem jeg kunne lukke ude af min boble. For det vil uden tvivl pludselig blive meget tydeligt, hvem jeg prioriterer højt og lavt. Det ville være sådan et permanent leje af slatten skyldfølelse: ”Nej ved du hvad, vi kan desværre ikke komme til jeres lækre 6-retters middag med tilhørende vine, da I simpelthen ikke er med i vores boble”. Man kan jo ikke engang sige, man skal til fest.

Så sidder jeg og spekulerer lidt videre over den enorme sociale fadæse, det ville være at skulle offentliggøre min rangliste over familie og venner. For ikke at nævne dem, som ikke har mig med i deres boble, kan vi nogensinde ses igen? Vi er jo bombet tilbage til skolegården. Hvis du ikke gider lege med mig, så gider jeg heller ikke lege med dig.

For at fortsætte efterårets massive sociale deroute har regeringen nu med kort varsel delvist nedlukket cafeer, barer og restauranter og forsamlingsforbud på 50 gælder også private fester. Sidstnævnte blev meddelt i fredags kl. 17.00. Så kunne kommende hr. og fru. Jensen nemlig, inden lørdagens bryllup for 80 mennesker, bruge aftenen på at ringe rundt til 30 gæster og sige, de måtte sende gaven med Postnord.

Helt ligesom vi har set tidligere, er de nye restriktioner baseret på en politisk beslutning og ikke dokumenteret sundhedsfaglig viden. Jeg undrer mig stadig over, hvorfor jeg er mere udsat for at blive smittet over desserten på en restaurant kl. 22.27 end kl. 21.39.

Så efterårets rædselskabinet bliver desværre nok ikke kun på den sociale front, men også hvad angår lederskab. Jeg vil i hvert fald anbefale, at politikerne lige fjerner fokus fra befamleri på Christiansborg og finansieringen af Arnes pension til at få os igennem efteråret uden for store ar på vores erhvervsliv – og sociale sjæl.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her