Party Kurt bliver den nye corona helt

Party Kurt bliver den nye corona helt...

Party Kurt bliver den nye corona helt. Og den mest udskældte gruppe af mennesker i Danmark – under coronakrisen – kan måske se frem til en mulig genoprejsning. Her mener jeg en total og fuldkommen genoprejsning med trutmusik og springende champagnepropper!!!! I hvert fald hvis vi lytter til vores naboer i Sverige.

Tom Britton, en matematiker og international anerkendt epidemi-ekspert fra Stockholms Universitet, har lavet et studie, der netop er publiceret i det anerkendte tidsskrift ”Science”. Og det handler om årsagen til, at Sverige lige nu har et af de laveste smittetal i hele Europa.  Ifølge Politiken er Tom Britton selv forbløffet, fordi det er så logisk og burde have været åbenlyst for alle langt før!!!!

Der er forskel på mennesker, og der er forskel på, hvem der bliver smittet, og hvordan de smitter videre til andre. Nogle er mere udsat, og omvendt lever nogle meget beskyttet. Kontormusen eller Karen og Jesper, som arbejder hjemmefra, har langt mindre chance for at få og smitte med corona end festaben og den socialt meget aktive. Derfor vil det være de socialt mest aktive – som PARTY KURT – der bliver smittet som de første i coronapandemien. Supersprederne ryger ud af regnskabet, fordi de er blevet immune. Og epidemien bliver mildere og mildere. Det har den ret fantastiske konsekvens, at flokimmunitet bliver opnået langt hurtigere end ellers antaget. I øvrigt er eksperterne enige om, at flokimmunitet ikke længere kræver, at 70% af befolkningen har været smittet, men snarere nede omkring 30-40%. Nu begynder det at ligne noget…

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell, som jo skiftevis hele foråret og sommeren har været udråbt til hhv. superhelt og massemorder, har de senere dage optrådt en del i medierne både i Sverige og i resten af Europa (i superhelt dragten). Han afviser stadig, at flokimmunitet har været en strategi, men han siger, at en højere svensk immunitet er årsagen til, at Sverige er delvis beskyttet mod store udsving. Altså det modsatte af situationen i Danmark, hvor vi pt. er midt i et udsving og ifølge myndighederne slet ikke er beskyttet af andet end hjemmelavede, sociale bobler.

En virus forsvinder jo ikke, fordi restauranter lukker kl. 22.00

Med den strategi vi har valgt i Danmark, risikerer vi at skulle leve med restriktioner, der er stramme og så løse og så stramme helt frem til en vaccine. Og i modsætning til Trump tror jeg ikke, den kommer i oktober. En helt uholdbar situation for både erhvervsliv og mennesker generelt. Hvis Tom Brittons forskning og nye studie viser sig at holde stik – som flere forskere allerede nu mener vil være tilfældet – så har vi begået nogle alvorlige fejl. For vi har godt nok kunnet køre nogle få måneder med lave smittetal, men virusset er jo ikke forsvundet, men ligger hele tiden og ulmer. Når du flytter lidt på stenen, springer den frem. Det kan godt være, vi kan sænke smittetallet, fordi restauranter skal lukke kl. 22, men det er kunstigt, for den forsvinder jo ikke.

Derudover har der været så mange ændringer i vores teststrategi, at antallet af smittede fortsat er en usikker indikator på selve sygdommens udvikling. Under alle omstændigheder er der noget i tallene, der tyder på, at den ikke rammer nær så hårdt (min egen konklusion). Kun 59 mennesker er indlagt på trods af, vi har haft noget højere smittetal i september. Der er nu 2,17 millioner testede, og vi har 22.905 tilfælde af Covid-19. I marts risikovurderede sundhedsmyndighederne, at 10% af befolkningen ville blive ramt i første bølge. Altså 580.000. Okay, skal vi blive enige om, at der er blevet skudt lidt forbi målet?

I mit første indlæg om corona, som blev lidt blandet modtaget, fordi jeg nok også var temmelig negativ ;), skrev jeg afslutningsvist: ” Vi bliver alle sammen på alle niveauer fattigere og ondere. Nok især når vi ser det svenske fodboldslandshold storme frem mod medaljerne, mens vores landshold stadig ikke kan få adgang til Hotel Marina i Vedbæk for at træne”. Lidt morsomt, syntes jeg selv på det tidspunkt. Siden må jeg indrømme, jeg har fulgt Sverige lidt fra sidelinjen, og der har været dage, hvor jeg har summet lidt ekstra over sagen med svenskerne og deres håndtering.

Men nu er jeg tilbage – sammen med svenskerne!!!! Og godt nok er det da hylende morsomt at gå og fortælle de unge, at corona er ingenting sammenlignet med at leve under 2. Verdenskrig, og at de er asociale, fordi de vil feste HELE tiden. Men måske har vi mere brug for party Kurt og de socialt hyperaktive, end vi hidtil har fattet.

Jeg skal gerne være den første til at trutte i hornet 😉

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her