Napoli er det perfekte feriested

Napoli er et fantastisk feriested - her den lille hyggelige havn

Napoli er det perfekte feriested for alle, der elsker Italien. Vi var der en uges tid for nogle få år siden og var meget begejstrede. Vi kan normalt godt lide at være på ferie i eller omkring en by, så der er noget at se og lave. Og Napoli havde overraskende meget at byde på, og så er vejret skønt.

Her udsigt fra vores hotel i havnen

Napoli er Syditaliens hovedstad og har næsten en million indbyggere. Så det er skam ikke en lille bitte ferieby ved kysten. Men derimod en rimelig stor og meget livlig by. Man oplever ikke mange udenlandske turister, der kommer en del, men typisk skal de videre til en af øerne eller til Amalfikysten. Så om aftenen er det primært italienere, du møder.

Vi havde valgt at bo på et hotel nede ved havnen, og det var et godt valg. Meget af livet om aftenen foregår hernede omkring selve havnen og langs hele havnepromenaden, hvor alle italienere lader til at være ude og gå tur. Der er mennesker i alle aldre! Det giver en virkelig god stemning. Vi gik som regel ned i havnen og fik en drink, inden vi slentrede ned af promenaden for at finde et sted at spise. Og der er masser af restauranter. Inde bag ved ligger også mange virkelig hyggelige steder.

Den italienske mad

Hvis du er vild med italiensk mad, så bliver du ikke skuffet her. Napoli ligger ved vulkanen Vesuv, så klimaet er perfekt til at dyrke tomater. Det betyder, at den lokale tomatsovs er uovertruffen og helt sikkert derfor, at Napoli er kendt for verdens bedste pizzaer.

Der er især to steder, der er meget berømte med diverse mange billeder af kendte mennesker på besøg. Og jeg skal sige, de var gode de pizzaer. Men ifølge vores søn, som er lidt en ekspert, så var de allerbedst der, men generelt rigtig gode på alle restauranter!!! Og langt bedre end noget andet sted i verden, han har været.

Der er selvfølgelig meget andet at spise end pizza. Der er virkelig meget fisk, skaldyr og selvfølgelig pasta – alt sammen super godt. I havnen ligger flere rigtig gode fiskerestauranter, hvor vi spiste en del gange.

Aktiviteter

Der er masser at foretage sig, for der er mange seværdigheder, byen er rigtig fin, og du kan nemt tage til stranden lidt uden for centrum, hvis du er til den slags. Ligesom du nemt kan hoppe på en af bådene og tage en dagsudflugt ud til en af øerne. Vi besøgte Capri, hvilket var super hyggeligt. Vi lejede en lille båd og sejlede selv rundt om øen. Og ellers gik vi bare lidt rundt og nød udsigten ud over vandet. Og spiste selvfølgelig en ret herlig frokost.

Klassisk italiensk strand ude på Capri

Derudover er der rigeligt at foretage sig i byen. Der er mange små museer, fine gader og store torv midt i byen, hvor mange samles i dagtimerne til en is eller en kaffe. Vi fik hotellet til at arrangere det, men man kan sagtens selv, så vi kom til Pompei. Jeg husker det mest som det sted, hvor jeg faldt i søvn op af en ruin, da jeg var der på gymnasietur i 2.g. Hold da op, det var ikke så populært hos min historielærer, men jeg mener at kunne huske, at vi ikke sov så meget.

Pompei var en stor oplevelse at besøge for os alle tre. Virkelig spændende, selvom det var noget varmt. Men det er selvfølgelig en tur værd.

Så bortset fra disse udflugter var vi bare i byen og havde virkelig en skøn ferie. Lidt overraskende, da vi egentlig ikke havde forventet, byen ville være så fed at besøge. Vi kunne sagtens finde på at komme tilbage og så måske kombinere med flere dage ude på en af øerne eller bare køre langs Amalfikysten. Vi har holdt ferie mange, virkelig gode steder, men det er ikke så mange af dem, som vi ligefrem ville vende tilbage til.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her