Mine top steder

Processed with VSCO with a4 preset

Vi har rejst rigtig meget og gennem mange år. Dels har vi boet i Østeuropa, og dels besluttede vi for mange år siden, at vores søn skulle se verden. Faktisk er det ikke helt nemt at udpege de absolut bedste steder, vi har været. Der er så meget, der spiller ind, når man holder ferie. Og det er ikke altid, det kun handler om selve destinationen. Lige da vi var flyttet til Budapest, var det mig, som stod for at booke ferier – min mand havde ikke tid!!! Jeg havde kun gymnasie engelsk og fik vist ikke altid det hele med. Men jeg fik da bestilt to ugers ferie i Brasilien. Vi skulle holde nytår nord for Salvador på et luksus resort i bjergene… Efter at have rumlet ni timer i en almindelig rutebus (jeg havde ikke tænkt på, det var en mulighed som turist!), ankom vi til et skønt hotel. Alle gloede helt vildt på os, da vi indtog receptionen med hver vores to store kufferter på hjul. Min mand fandt så ud af, at vi var ved at tjekke ind på et vandrehotel – altså virkeligt godt, men et meget kendt sted for ‘trekkere’ – ih guder. Jeg vidste nemlig ikke, at trekking betyder vandre. Så vi måtte starte med at “trekke” til nærmeste by for at indkøbe flade sko til mig – dengang gik jeg kun i højhælede eller klip-klappere på stranden. Vandreturene vi kunne tilmelde os var enten 10,18 eller 30 km. Og i 35 graders varme. Vi nåede vist et par kilometer på første tur, men måtte vende om pga. vabler på fødderne.
Vi kunne ikke rigtig tale med andre end hinanden, eftersom hotellet godt nok var fyldt helt op, men kun med portugisisk talende…Så vi tjekkede ud før tid og vendte glade tilbage til bylivet. Og ferien havde mange små overraskelser af den karakter, hvor der tydeligvist var én, som ikke havde forstået det hele på forhånd.

De bedste steder

Hvis jeg forsøger at huske alle vores rejser, så er Kenya nok et af de steder, der har gjort størst indtryk. Vi er også vendt tilbage og været der tre gange. Første gang var vores søn 6-7 år, og vi var dengang afsted med hele min mands familie. Vores søn elskede det, og han har været en væsentlig drivkraft bag vores ture til Kenya de efterfølgende gange. Ligesom jeg er sikker på, at netop disse ferier har haft stor betydning for hans store kærlighed til dyr og natur – i dag læser han også biologi. Der er intet, absolut intet, der kan slå en solopgang på savannen. Vi kører ud på morgensafari ved 6.30 tiden, mens luften er kølig, og solen er ved at stå op. Alt er meget autentisk og originalt ligesom man oplever at være med, hvor det hele begynder. Og slutter. Det er livsbekræftende og vanvittigt spændende.

Langt fra den afrikanske savanne ligger så Costa Rica, hvor vi rejste rundt for et par år siden. Det er ganske enkelt fantastisk. Naturen er alt fra regnskov – hvor vi boede helt derinde, hvor du skal sejles til – til bjerge og de smukkeste strande, hvor der i øvrigt er nogle af verdens bedste steder til at surfe.

På storbysiden er vi ikke helt enige herhjemme. Vi har været mange gange i Barcelona, som er en by, vi alle er vilde med – det er selvfølgelig pga. fodbold, vi har været der. Vi har også været en del i Paris, som der vist er flertal for er favoritten i Europa. Jeg er personligt nok mere vild med London. Ligesom jeg er vild med Miami Beach, hvor de andre to hælder mest til New York eller San Fransisco. Generelt er vi alle tre meget glade for at rejse i USA, min mand har boet der i to omgange, de er begge også meget optagede af amerikansk fodbold og været derovre flere gange for at se Baltimore Ravens spille. Men min hitliste er nok Kenya, Costa Rica og Miami Beach + London. I tilfældig rækkefølge.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her