Min sommer i Danmark

strand, hav
Rungsted Kyst

I starten af marts lå hele rejseplanen for vores tur til Sydkorea foran os og afventede bare et okay, tryk på knappen og klar til at tage afsted i august. Men det satte coronaen så lige en stopper for. I stedet er planen – indtil videre i hvert fald – at blive i Danmark.

Hvad skal jeg så lave en sommer herhjemme? Nu er det ikke en fremmed ting for mig, eftersom vi de senere år faktisk ikke har rejst mere end en uges tid om sommeren, forrige år tog vi slet ikke afsted, fordi vi havde været i Caribien i februar og to gange i Spanien i foråret. Og året før måtte jeg slet ikke rejse. Så det er efterhånden længe siden, vi har rejst sådan rigtigt om sommeren. I mange år har jeg holdt helt fri hele juli, men det kan så ikke rigtig lade sig gøre mere. Men ferie holder jeg.

Sådan bliver det

Jeg skal simpelthen bare slappe af. Jeg skal spise danske jordbær og nykogte danske kartofler, grille i haven med venner og familie og gå lange ture på stranden måske med en badetur. Jeg skal gå en tur på strøget med bare ben og bøllehat, i solskin og afslutte med en frokost uden for på Victor eller måske i Nyhavn, hvor jeg ikke har spist i årevis. Og så skal jeg spise frokost i Tove Ditlevsens mindehave, som ligger lige overfor min søns lejlighed. Jeg elsker at være der om sommeren – rødternede duge, hyggelige tjenere og afslappet stemning. Maden er klassisk smørrebrød (eller varmt som wienerschnitzel), og jeg forbinder stedet med familiehygge og godt humør.

Jeg skal helt sikkert også spise middag hos min søn på Vesterbro i sommervarme med vinduerne åbne, så jeg kan høre biler og aftenstemning og blive mindet om livet i byen og dengang for mange år siden.

Jeg skal i Rungsted Havn og drikke kold hvidvin og spise fisk sammen med venner. Eller bare os. Og så skal jeg ligge i solen eller skyggen med en god bog, en iskold Fanta zero (min nye favorit) og måske lige lukke øjnene. (Jeg skal IKKE læse om Mette Frederiksen eller corona, for så forsvinder mit sommerhumør).

Jeg skal besøge sommerlandet: Mine forældre på Orø, som er verdens hyggeligste lille ø, og jeg skal også forbi mine svigerforældre i Tisvilde.

Hvis det regner hele sommeren, så falder jeg om af kedsomhed. Eller går i panik. For jeg kan snart ikke klare mere indendørs ‘aktivitet’ eller Netflix.

Lige nu tyder det ikke på, vi kan flyve uden for Skandinavien, og jeg drømmer ikke om Oslo. Så medmindre flyruter pludselig bliver åbnet til lidt mere tiltrækkende, sydlandske destinationer så er jeg her i Danmark 😉

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her