Min Instagram rejse – del 1

Billedstribe
Min Instagram rejse

Min Instagram rejse har på ingen måde været lige ud med direkte kurs mod himlen og stjernerne. Faktisk har der været en del omveje, og jeg kan simpelthen ikke sige endnu, om de har været hele turen værd. Måske. Eller en lille smule. Mange spørger mig til mine erfaringer, og jeg deler dem gerne, men splitter det op i flere indlæg.

Min rejse begyndte i august 2018. Hvis der er én ting, jeg kan finde ud af, så er det research, så jeg opdagede ret hurtigt ligesom så meget andet, det handler om at skabe dit eget brand. Med det menes find lige præcis dét, der kan adskille dig en lille bitte smule fra flertallet, dvs. millioner af bloggere. Efter at have tænkt mig om valgte jeg to ting; Min interesse for mode og min asiatiske baggrund. Hvad kunne være mere oplagt end et Koreamenneske bosiddende i Danmark. Mega spændende. Og jeg ville kunne få asiatiske følgere, fordi de selvfølgelig er vildt betagede af andre asiater, der bor i Europa. Vupti ser man mig sidde på de fedeste hoteller i Seoul, Hong Kong og Shanghai og småchatte med mine millioner af følgere, inden jeg skal ud og skyde de fedeste kampagner for verdens fedeste brands. Målet blev derfor en international profil, for Danmark var jo alt, alt for lille til mig og helt ærligt, globalisering…

Klassisk fejl. Helt det samme, som jeg i min bureautid sad og hånede mine kunder for – stop nu med at se det hele indefra. Jeg skulle hellere have spurgt de, der kender mig, hvad de egentlig forbinder mig med. Samtidig har jeg den lidt dårlige egenskab, at når folk spørger til mine forretningsplaner, så er jeg ved at besvime. Jeg hader den slags, for jeg ser straks noget excel ark foran mig – eller at skulle tvinge min hjerne til at tænke et halvt år frem, det er altså svært for mig. Men det skulle jeg nok have gjort! Men det var op på hesten og afsted – og den er jeg så røget ned af mange gange siden. For godtnok havde jeg lavet research og talt med flere om mit projekt, men jeg anede faktisk ikke helt, hvad jeg gik ind til.

Den intense jagt

I starten af min Instagram rejse og i den intense jagt på nye følgere, skal du poste mindst én gang om dagen. Jeg bliver faktisk helt træt, når jeg tænker på det. Og det er ret krævende. Lokationer, tøj, sko, farver og samspillet mellem billeder i dit feed… Pyha. Jeg var lidt presset. Og jeg har begået en del fejl. Jeg fik fx at vide i starten, at jeg skulle finde på et eller andet som min ‘signatur’, noget der er mit – det kan være hvad som helst – mange, store bloggere gør det med farver, de poster fx det, der bliver kaldt ‘mellemlægsbilleder’, som er uden dig selv, men som er pæne i dit feed. Helst inden for samme tema. Det kan være møbeldesign, arkitektur og den slags. Og typisk i creme-jordfarver – sådan generel lækkerhed.

Her valgte jeg at bruge blomster for at få masser af farver, og fordi jeg elsker blomster. Og så valgte jeg solbriller… Ikke så gennemtænkt, men simpelthen fordi jeg startede om sommeren. Samtidig med det er nemt – du behøver ikke fuld makeup hver gang, du skal tage et billede. På med brillerne og du kører. Tja, det har så gjort det meget svært for mig at tage billeder inden for… Great. Så nu skal jeg uanset vind, vejr og årstid stå ude. Det er temmelig besværligt om vinteren, kan jeg afsløre. Til gengæld har jeg fået meget ros for altid at være ude og tit i naturen 😉

Dum, grim eller ligegyldig?

Der er en stor portion koldt vand i hovedet kontra dans på stuegulvet i Instagram-tilværelsen. Du svinger næsten hele tiden. I hvert fald så længe, det betyder noget. Du jagter følgere og likes. Når du ikke får det, så bliver du påvirket og det er nærliggende at tænke, om der er noget galt med dig. Især når det er din egen person, der er i front. HVORFOR kan de ikke lide dig? Havde jeg været madblogger, tror jeg, det ville være anderledes. Okay, de bryder sig ikke om min slatne citronmåne, så blærer jeg mig da bare med en Gateau Marcel.

Det lyder måske mærkeligt, men det er faktisk noget, du skal lære at leve med. Disse små afvisninger af dine billeder og dermed dig selv. Af samme grund kan jeg sagtens forstå den debat, der af og til blusser op om unge og deres sociale medier – og det pres, mange af dem føler. Jeg var trods alt halvgammel, da jeg kastede mig ind i det. Men at få et afslappet og professionelt forhold til at have en profil tager tid. Og det kan godt gøre lidt ondt af og til – du smider dig jo fladt på maven ude i offentligheden, og ingen har sgu lyst til at blive liggende der alt for længe.

I dag er situationen noget anderledes, og jeg er meget mere afslappet. Jeg vil gerne have, at mine følgere kan lide mine billeder. Selvfølgelig. Men jeg jagter det ikke på samme måde. Instagram er en del af mit arbejde – også med den her blog – men den er ikke afgørende. Jeg bruger energi på mine stories, fordi mange ser dem, og jeg poster to gange om ugen. Jeg mister langsomt følgere dels fordi jeg ikke poster så tit, og dels fordi jeg ikke jagter nye følgere. Men målet på lang sigt er også at få flere danske følgere og ‘smide’ nogle af mine internationale. For Danmark har alligevel vist sig at være rigeligt stor nok til mig 😉

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her