Magi til huden

Retinol (A-vitamin) har længe været meget omtalt og er kendt af de fleste. Det hører til en af de ganske få hudpleje ingredienser, som både hudlæger og forskere peger på for sin videnskabeligt beviste – og synlige effekt. Jeg har tidligere brugt retinol creme, men gik af en eller anden grund bort fra det igen. Siden har jeg forsøgt meget forskelligt og ofte sværget til en eller anden creme i en periode. Men nu – efter jeg er ankommet til overgangsalderen – kan jeg tydeligt både se og mærke forandringerne i min hud.

Lige nu er det ‘cream skin’, der er allermest hypet. Det er et begreb, som er opfundet i Sydkorea (!!!) og mange make-up artister og hudpleje guruer taler om det i øjeblikket. Det er den der naturlige, dugfriske glød – uden at være som ‘glass’, der er den der (nu eks) trend med ‘wet look’ hud. Nu er det ‘cream skin’ – opstået i mit fødeland, fordi mange eksperter er vilde med koreanske kvinders hud. De har nogle stærke traditioner; de holder sig ude af solen, de starter hudpleje regimet i en meget ung alder og lever i et fugtigt klima. Sådan er det jo ikke lige nødvendigvis for alle os andre.

Retinol er en potent ingrediens og af samme grund anbefales det at starte langsomt, når man begynder med en A-vitamin creme. Der findes masser af mærker – men indholdet skal være så højt som muligt. Jeg har pt. kastet mig over den fra Beaute Pacifique, som er en klassiker. Jeg kan endnu ikke se forskel, men har kun været i gang et par uger.

I forhold til ‘cream skin’, så anbefaler en af verdens førende make-up artister, Valeria Ferreira, at man simplethen smører et tykt lag creme på fx om aftenen, lader den sidde nogle minutter og så presses resten ind i huden. Og gentage. Det skulle få din hud til at blive så glad, at du næste morgen vågner op med den her naturlige glød – ‘cream skin’. Okay, måske ikke første gang, men det skulle komme. Andre sværger til samme trick, men med ansigtsolie.

Det er altså et spørgsmål om egentlig at overmætte din hud, presse så meget ind i den som overhovedet muligt. Jeg har praktiseret denne nye rutine nogle uger, og jeg gør det simpelthen i 2-3 omgange; tykt lag creme, lader det sidde lidt og smører det så grundigt ind. Dette gentager jeg mindst to gange og helst tre. Og tro mig, det virker. Min hud føles helt anderledes blød og mæt næste morgen. Jeg går så ud fra, at retinolen samtidig virker med ekstra kraft, og faktisk er fineste rynker udvisket!!! Det er sandt, min hud ser glattere ud. Her i overgangsalderen er det jo vigtigt hele tiden at teste, hvad der virker, så man giver den lidt kvalificeret modspil 😉

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her