Laks med topping

Laks
Laks med topping

Laks med topping er en af mine favoritter. Faktisk er jeg ikke så vild med stegt laks, jeg kan bedst lide det rå, men jeg spiser det af og til og synes, det er fint. Den her udgave er nem, og jeg har endnu aldrig prøvet at servere det uden en vis jubel…

Første gang, allerførste, jeg skulle møde mine svigerforældre var til middag hos dem i deres hus dengang på Frederiksberg. Det var sådan lidt underligt og lidt spændende. Der er jo 14 års aldersforskel mellem Steen og mig, så jeg ved ikke rigtig, hvad de forventede. Men alt startede fint, de var meget nemme at snakke med, og humøret var højt hos alle. Da vi så skulle spise, må jeg tilstå, jeg blev noget pinlig berørt. For min svigermor havde dampet en hel side laks, som kom ind på bordet i sin fulde størrelse. Og der sad jeg og måbede, for dengang spiste jeg ikke fisk – kun fiskefileter…

Jeg kan simpelthen ikke spise af høflighed, jeg kan ikke klemme noget ned, hvis jeg ikke kan lide det. I øvrigt har Steen er speciel teknik, hvor jeg tror (det ser sådan ud), han undlader at tygge, men bare sluger det!!! Jeg måtte i hvert fald sige, jeg ikke spiste laks. Og det skete der jo ikke noget ved – jeg synes bare selv, det var meget pinligt. Man kender det jo godt selv, når man serverer noget – og har gjort sig umage – og så sidder der en eller anden vildt irriterende person og pipper op, at det spiser han eller hun ikke. Så ryger der altså lidt grimme ord rundt inde bag øjnene…

Tilbage til laksen på billedet. Det er simpelthen hakket, bredbladet persille (som jeg elsker til ALT) blandet med citronsaft og revet skal, hakket chili og en håndfuld hakkede hasselnødder (eksperimenter ikke, hasselnødder her er uovertrufne!). Det vender jeg med lidt god olivenolie, salt og peber og fylder ovenpå laksen. Ind i ovn 15-20 min. og du har den lækreste, smagfulde laks. Jeg plejer at servere med stegte grønsager evt. tilføjet nye kartofler – og ofte en god, luftig mousseline sauce.

Åh altså, det smager himmelsk.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her