Kyllingekødboller a la sticks

salat, kødboller
Kyllingekødboller og grønkålssalat

Kyllingekødboller er især noget, jeg forbinder med Sticks & Sushi og deres børnemenu. Jeg har i hvert fald for mange år siden smagt en, da Johan fik en børnemenu. Og de er ret gode. Jeg er ellers ikke fan af noget som helst med hakket kød, men jeg synes, der er noget ved kylling. Så nu skulle jeg prøve disse. Johan spiser slet ikke grisekød, så derfor ekstra god grund til at afprøve kødboller med kylling, når vi nu spiser sammen med ham rimelig ofte.

De er ret nemme at lave, og mit lille ekstra trick gør dem ekstra saftige og smagfulde. Jeg synes bedst, de egner sig sammen med noget asiatisk inspireret tilbehør. Jeg valgte en grønkålssalat med revet kinaradise, lidt ristede cashewnødder, edamame bønner, lidt sesamfrø og hakket broccoli – med tahin dressing. Hvis man er til forårsløg og koriander (hvilket jeg så ikke er), vil det helt sikkert være fint også. Og så faktisk bare kødbollerne ned i salaten og vende. Man kan selvfølgelig også bare servere dem ved siden af.

Opskriften

Her er opskriften: 450 g hakket kylling, 1 revet løg, 1 presset fed hvidløg, 1/2-1 hakket rød chili, 1 æg, 1 spsk sorte sesamfrø, 2 spsk kokosmel, 2 spsk soja eller teriyaki, lidt peber – rør farsen godt sammen til en fast konsistens. Form farsen til kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.

Sådan gjorde jeg, men skulle så ikke bruge dem med det samme, så jeg lagde dem i et fad og så kommer mit trick. Bland lidt teriyaki med honning eller sukrin gold. Måske forholdet 3-1. Så drypper du denne lille dressing over kødbollerne og varmer dem i ovnen ca. 10 minutter ved 200 grader – husk bagepapir i bunden af fadet.

Lige taget ud af ovnen

Hvis du skal bruge dem med det samme, så ville jeg tage kødbollerne ud efter 15 min. og så dryppe med dressing og tilbage i ovn yderligere 10 min. Et andet tip, som jeg selv bruger ret ofte. Lav dobbelt portion og frys resten ned så har du vildt nem aftensmad en eller anden dag, hvor det skal gå hurtigt, men alligevel være en lille smule godt! Jeg elsker at putte ting ind i min fryser og tænke over, hvor tidsbesparende det er (når jeg så husker, det er derinde)…

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her