Juni tanker

rungsted havn
Juni tanker handler også lidt om sol og sommer

Så er vi da i fuld gang med juni – måneden for studenter og Skt. Hans. I øvrigt ingen af delene noget, vi skal fejre. Vores søn blev student for en del år siden, og Skt. Hans har vi bare aldrig noteret os. Tror, det er en traditionsting. Bevares, vi har da engang for mange år siden sejlet ud med mine forældre og set bål inde på stranden, meget hyggeligt, men det begrænser sig nærmest også til det. Til gengæld glæder jeg mig over, at studenterne endelig fik lov til at køre ud i deres vogne og fejre det voksenliv, der nu er foran dem. Jeg vinker altid til dem med sådan en rar følelse i maven. Det minder mig også om dengang, det var mig selv. Symbolsk er det bare en stor dag!

George Floyd fylder en del i disse dage. Jeg har foreløbigt kun skrevet et indlæg om emnet, fordi vi herhjemme har fulgt Colin Kaepernick i flere år. Og han fortjener sin genoprejsning. Men jeg arbejder på sagen og er i gang med at lave research. Jeg vil ikke skrive om racisme i USA uden at have nogle flere facts. Det er et enormt kompliceret emne, der meget nemt kan blive enten overfladisk eller politisk korrekt. Ingen af delene er særlig tiltrækkende.

Tilbage til det normale

Vi har jo heldigvis også fået gang i samfundet igen, selvom det tog sin tid. Jeg er stadig noget utilfreds med måden, politikerne kører det her på. Diskussionen om grænseåbninger er jeg træt af og har absolut ingen forståelse for argumentationen. Og at København ikke må have overnattende gæster, medmindre de har været i landet seks dage, er helt tåbeligt. Hvis de er coronasmittede, så må de altså gerne rende rundt i provinsen og smitte for så at fortsætte til København og smitte lidt flere? Eller hvad er sundhedslogikken? Tja, den har jo været noget fraværende på det sidste.

Jeg hørte forleden fra meget pålidelig kilde, at de på Køge Sygehus kun har én coronasyg liggende i corona-afsnittet. Så er der lige ti andre, som så kun ligger der, fordi de afventer testresultat. Men de tæller med i statistikken. Derudover sidder anæstesisygeplejersker og møgkeder sig, men de må ikke fjernes fra afdelingen! Til gengæld er kirurgerne og anæstesilægerne ved at få kuk, for de kan ikke operere andet end akutte patienter – der er jo ingen sygeplejersker til at tage sig af opvågningen. Gad vide, hvordan det kommer til at gå i sundhedsvæsenet fremover med de kilometerlange ventelister?

Men bortset fra den ‘sundhedsfaglige’ problematik her i landet, så er det nu rart, at alt er ved at blive normalt igen. Og nu må vi forsamles op til 50 mennesker. Hold da op.

Jeg håber, at solen vil skinne her i juni, så vi kan være ude, grille, tage i havnen og gå lange ture på stranden med vores hund og måske endda tage en dukkert 😉

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her