Honning citron kylling

kylling, ris, sesam
Bedste honning citron kylling

Den her kylling med honning og citron sauce smager simpelthen så godt. For lidt tid siden efterspurgte Johan en sur-sød kylling, og da der ligesom ikke rigtig skete mere på den front, fandt han selv en opskrift på nettet. Og så gik vi ellers i gang.

Den lød lidt besværlig, hvilket ikke tiltaler mig så meget i disse tider, men faktisk er den ret nem at lave. Det tager lidt tid at stege kyllingen, men det er ikke besværligt på nogen måde. Kyllingen får sådan en sprød overflade uden at minde om paneret kylling, som jeg ikke bryder mig så meget om. Og eftersom det bare er æg og majsmel, er det heller ikke nær så fedt og usundt. Så win-win 😉

Du får her opskriften og prøv, det er virkelig lækkert:

2 kyllingbryster (fra glade kyllinger) skåret i mellemstore firkanter

2 spsk soja, 2 æg, 4 spsk maizena

Sauce: 1/4 kop vand, 1/4 kop honning, 2 spsk tomatsauce, 1/4 tsk sesamolie, saften fra en citron og skal fra en 1/2 citron

Pisk æg og soja sammen, læg kyllingen i og lad marinere 20 min.

Til saucen hælder du bare alle ingredienser i en lille gryde og bringer i kog, skru ned og lad den simre til den tykner.

Tilsæt maizena til kylling og rør godt rundt, så der ikke er klumper. Varm olie op på panden – hvis du vil have kyllingen friturestegt, så skal der godt med olie, men jeg tilsatte bare helt normal stege-dosis. Herefter tager du bare kyllingstykkerne op at marinaden og begynder at stege dem – det er meningen, de er våde, når de rammer panden. Læg dem på køkkenrulle efter stegning. Når du er færdig, kan du – som jeg gjorde – fylde et fad med brune ris, pynte med kyllingen og toppe med saucen. Drys med lidt sesam. Jeg serverede med grønne bønner stegt lidt sprøde i ovnen, men andre grønsager vil også fungere fint.

Jeg lavede som så ofte dobbelt portion – dvs. med et kilo kyllingebryster. Jeg vil tro, at mængden her rækker til to sultne, voksne. Men jeg er meget glad for rester til dagen efter, så jeg laver altid sådan lidt store portioner. Og det smager fint også koldt.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her