Så fik regeringen ram på både rigmandsghettoer og slumkvarterer!

Så fik regeringen ram på både rigmandsghettoer og slumkvarterer...

I 15 måneder har landets ungdom taget ansvar og været med til at passe på de ældre og sårbare. Som tak for indsatsen, udtænkte regeringen en plan, mens deres liv lå i ruiner, der har potentialet til at ødelægge deres studieliv og dermed fremtid. For regeringen har besluttet at genoplive klassekampen. Den er naturligvis ikke helt ligeså konform som oprøret mod adelen i det forrige århundrede – måske fordi, den fineste adel i Europa bor i Californien og taler til folket gennem Oprah.

Med den nye aftale om tvangsfordeling af gymnasieelever – baseret på deres forældres indkomst – ser vi en massiv diskrimination, og her er det lykkedes for regeringen at ramme to yndlingsaversioner med et ordentligt smæk: Ikke vestlige indvandrere og nordsjællændere. Sidstnævnte er jo faktisk også en etnisk minoritet, da vi taler om en befolkning, hvis mindretalsstatus er begrundet i deres sociale, kulturelle og ofte sproglige identitet. Husk, i Nordsjælland taler de fleste både dansk og engelsk!!! Og bare rolig, de rige forældre er tvunget ind i dette socialrealistiske projekt, for der bliver samtidig lagt loft over, hvor mange elever private gymnasier må optage.

Den nye aftale skal udover at sikre en anden elevsammensætning også holde liv i de gymnasier i udkantsområder, der mangler elever. For helt ærligt hvorfor lukke offentlige uddannelsesinstitutioner, fordi de ikke kan tiltrække elever, når man kan tvinge eleverne derhen?

Det samme gælder for de videregående uddannelser, der delvist bliver flyttet væk fra de store byer og ud i provinserne. Vi tvinger altså de unge ud på landet i noget af-urbanisering. Men der står vel også en masse, statsejede minkfarme der kan omdannes til kollegier.

Udkantsprotektionismen handler vel dybest set bare om at levere et fedt lag glasur til provinsborgmestrene inden kommunalvalget – og lade de unge betale prisen. Det er simpelthen på godt EM-sprog lige til et rødt kort.

Stammesamfundet

Ifølge loven er det ikke tilladt at diskriminere etniske minoriteter, og det er der naturligvis mange gode grunde til. Når politikere så omgår loven med indirekte tiltag, der har helt samme mål, er vi på vej ud af et forkert spor. Det er uærligt og stærkt uetisk. For hvad skal vi så med loven? Målet med at tvangsfordele gymnasieelever efter deres forældres indkomst er så tydelig for alle. Der er et problem med for mange ikkevestlige indvandrere på nogle gymnasier, og der er en tydelig sammenhæng mellem forældres indkomst og etnicitet. (Okay, vi rammer ikke helt præcist, men Bjørn fra Vestegnen tager nok ikke skade af lidt nordsjællandsk dannelse!). En ekspertgruppe har efter et års arbejde anbefalet at lade karaktererne bestemme, men det går ikke, for ifølge undervisningsministeren får ikkevestlige piger alt for høje karakterer. Så regeringen forsøger ikke engang at lyve om det reelle formål.

Hvis vi har et etnisk problem på de danske gymnasier, så burde man måske kigge på diskriminationsloven og debattere en ændring af den frem for at diskriminere i det skjulte – og ramme alle. Ligesom det er relevant at overveje, hvorfor det er et problem med et flertal af ikkevestlige indvandrere i nogle gymnasier? Der er faglige krav for at blive optaget, så de har alle faglighed og sprog på plads. Eller kravene er måske med årene blevet for små i jagten på at gøre alle til studenter? Vi skal jo være et videnssamfund. I øvrigt er jeg meget spændt på at se Gentoftes kokain-og drukramte ungdom møde indvandrerbander fra Vestegnen…Det bliver da noget af en stræber gymnasieklasse!!

Vi skal skabe de bedste vilkår for, at ungdommen har både lyst og mod til at tage en uddannelse. Uanset etnisk herkomst. Eller husstandsindkomst. For mange barrierer har det med meget hurtigt at slukke det unge lys. Hvis de skal bruge en time på transport for at tage i gymnasiet, kan selv den mest ihærdige stræber miste motivationen. Og alle de forkromede politikertaler om videnssamfund og masser af uddannelse til de unge vil fortabe sig i eksploderende omkostninger til Arne pension.

Til alle, der føler som regeringen og synes, det er helt igennem herligt at genere ”rigmandsghettoerne” i Nordsjælland, er der bare to ting. Mange af ”ghettoerne” sender hundredvis af millioner videre hvert år til andre, fattigere kommuner. Så de også i Nordjylland har råd til store motorveje og idrætshaller. Ligesom vi alle sammen betaler skat og dermed bidrager væsentligt til de velfærdsydelser, som alle danskere har adgang til.

Regeringen er godt i gang med at opbygge et stammesamfund, der er kendetegnet ved skarpe opdelinger af befolkningen. Rige og fattige. Ikke vestlige og danskere. Offentligt ansatte og privat ansatte. Gode og dårlige. Vaccinerede og ikke vaccinerede. Biler og cykler.

Men et stammesamfund er også kendetegnet ved, at de slås. Og det er præcis den type konfliktfyldte samfund, Socialdemokratiet er ved at skabe. Vedvarende diskrimination er nemlig en farlig størrelse.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her