Min genåbningsplan

Min genåbningsplan så vi kan få vores land tilbage...

For statsministeren er coronahåndteringen desværre stadig en politisk fortælling, der får alt andet i samfundet til at miste betydning. For at gøre fortællingen endnu større – niveauet letter fra jorden – har Mette Frederiksen iført sig supermandsdragten og er draget på melodramatisk hemmelighedskræmmeri-mission i Israel.

Hvad blev der er hjemmearbejde? Virtuelle møder? Rejseforbud? Lukkede grænser?

Bevares, jeg ville da også gerne sætte kursen mod varmere lande, men det er trods alt kun landets statsminister, der kan slippe afsted med en begrundelse som fælles vaccineproduktion med Israel og Østrig. Lande, der ikke ligefrem er kendt for deres medic-tech-erfaringer. Måske deraf hemmelighedskræmmeriet.

Regeringens magtarrogance i forbindelse med genåbningen har chokeret mange, men ikke særligt overraskende, stilskift er meget svært. Dog kan Enhedslisten nok ikke fremover tale de sindslidendes sag. Eller de unges. SF har bare ingen rygrad, og de er svære at genkende efter en valgkamp, hvor de talte om flere pædagoger hver gang, der blev stukket en mikrofon op i hovedet på dem. De Radikale har vel spillet sig selv op i #metoo hjørnet, eftersom de i hvert fald ikke har andet at drøfte. Private arbejdspladser, selvstændige og dansk økonomi er ikke længere mærkesager hos det parti.

Så regeringen har tre støttepartier, hvis politiske indhold er blevet taget af coronaen.

Men de bliver naturligvis reddet på målstregen af moderpartiet, hvis politik er sådan en god sammenblanding af noget Anker Jørgensen, DDR og Pia Kjærsgaard i 90erne. Tilsat lidt gammeldags hvid glasur i form af radiospots, hvor statsministeren takker danskerne for den store indsats. Selv tak du.

Min tale til pressemødet

Statsministeren er kommet så langt væk fra virkeligheden, at vi andre må tage førertrøjen nu. Så mens hun sidder nede i Israel og drikker te med Netanyahu og drøfter hans valgkampagne, som hun helt sikkert får tildelt en rolle i, så må vi andre steppe op. Tage ansvar. Så her kommer min genåbningsplan, der naturligvis lanceres på et pressemøde midt på Kongens Nytorv uden mundbind, fordi vi er ude i det fri – og alle skal kunne se mit store smil på læberne, når jeg genåbner Danmark:

Velkommen til mit pressemøde, der alene omhandler, hvordan vi får genåbnet Danmark. Det er en såre enkel model, der i modsætning til det seneste års tid, er en krammer til hele den danske befolkning. De unge skal igen kunne mærke, de er unge. De ensomme skal igen kunne få social kontakt. De liberale erhverv skal igen kunne se fremtiden. Hele Danmark skal igen kunne se sig i spejlet – med anemoner, liv i gader og stræder, latter, klirrende glas, humør og løftet om et meningsfyldt liv.

Jeg vil bede de svageste om at være de stærkeste – bare lidt endnu. Vi har nu vaccineret alle beboere og alt personale på plejehjemmene. Vaccination af risikogrupperne skrider godt frem, vi har samlet nu vaccineret mere end 450.000 danskere. Doserne ankommer i store mængder nu.

Vi påbegynder derfor i morgen en fuld genåbning af vores samfund. De svageste, som fortsat ikke er vaccineret – og de ængstelige – må vi bede om at indrette sig efter smitterisikoen og fortsat passe på og fastholde de nødvendige restriktioner. For alle andre gælder, at der skal bæres mundbind helt som hidtil, man skal blive testet, hvis man har symptomer eller har været sammen med en smittet – og gå i karantæne, hvis man er syg. Jeg er overbevist om, at alle danskere ønsker, vi kommer bedst muligt videre og er indstillet på at tage de forholdsregler, der kan være nødvendige.

Forsamlingsforbuddet ændres til max. 100 i første omgang, og så vil vi følge smittetallene og lempe yderligere i løbet af foråret. Årstiden arbejder for os. Og snart er hele befolkningen vaccineret.

Coronavirus er kommet for at blive og i flere forskellige mutationer. Det er et faktum, vi er nødt til at leve med. Ligesom vi har levet med influenza i mange år og dagligt ser dødsfald af mange andre årsager end corona. Vi skal lære at leve med døden som et naturligt livsvilkår, kæmpe imod så godt vi kan, men aldrig mere på bekostning af folkesundheden.

Der vil komme mere smitte som følge af den fulde genåbning, men vi har ikke belæg for at konkludere, det vil føre så mange indlæggelser med sig, at sundhedsvæsenet ikke kan følge med.

Vi lever heldigvis i et demokrati. Det betyder, at flertallet aldrig er ligegyldigt. Lige nu har flertallet af alle danskere brug for en genåbning, og flertallet vil også kunne tåle at blive ramt af covid-19. Det er det spor, vi må vende tilbage til nu – respekten for flertallet.

Så velkommen tilbage til et demokratisk Danmark.

Velkommen tilbage til livet.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her