Gado gado

Gado Gado - fra det indonesiske gadekøkken

Dette er nok min absolutte livret af alle. Jeg har efterhånden lavet det mange gange – faktisk er det min søn, som engang for mange år siden faldt over opskriften (Jamie Oliver), og den er super. Den er en succes herhjemme og derfor også en god grund til, vi får den relativt ofte.

Du kan bruge alle slags grøntsager, du bestemmer selv. Jeg plejer at bruge en blanding af rå og stegte – altid i ovn, fordi det er nemmere end at dampe. Normalt bruger jeg en blanding af broccoli, grønne bønner, gulerødder, asparges (i årstiden), blomkål og måske lidt nye kartofler om sommeren. Jeg giver det hele 10-15 min. ved 200 grader. Og så vælger jeg friske ærter, radiser og rød peberfrugt som det rå indslag. Altid toppet med kogte æg i både og stegt tofu i tern.

En del af retten er anretningen – man kan gøre det på mange måder, men jeg foretrækker at smøre en stor skål med peanutdressingen – helt op til kanten. Så lægger jeg alle grøntsagerne i efter farver. Det ser så indbydende ud. Hvis der absolut skal serveres kød til, så vil jeg nok anbefale kylling. Hvis du er til koriander så pynt med en stor håndfuld.

Her har du opskriften på dressingen: 1 hvidløg, 120 g crunchy peanutbutter, 1-2 friske røde chilier, 50 g kokossukker, saft fra 2 lime, 2 teskeer fiskesovs, 1 spiseske soja – hvidløg og chili snittes groft og smides i en skål sammen med resten og blendes – jeg bruger bare en stavblender. Vupti, den er klar. Jeg synes dog, den har bedst af at blive lavet i god tid, så den kan trække. Men det kan sagtens være indbildning ;).

Velbekomme!!! Og skriv gerne til mig, om du kan lide Gado gado.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her