Fremhæv din øjenfarve

brune øjne, lyserøde læber
De fineste øjne - fremhævet af den helt rigtige farve

Der var engang, som i 1980´erne, hvor blå øjne blev fremhævet med matchende blå eyeliner , og det var helt almindeligt og ret sådan cool. I dag ville de fleste korse sig ved tanken og totalt afvise det look. Men faktisk er det slet ikke så skidt. Ifølge den kendte, A-list make-up artist Charlotte Tilbury (er i øvrigt stor fan af hendes makeup) så kan du transformere dit look med en øjenskygge, der har samme tone som din øjenfarve. Og hvem ville lige have tænkt dét?

Brune øjne: De fleste farver klæder brune øjne (der var jeg heldig!), hvad som helst levende og klart gerne med en undertone af bronze er ekstra godt, mens lilla vil fremhæve grønne pletter eller stænk.

Blå øjne: Neutrale toner som grå eller navy komplimenterer blå øjne. En lys champagne eller en glitrende pistol grå-sort vil indfange glimtet i iris uden at lave for stort nummer ud af det.

Grønne øjne: Rose gold og mørk lilla får grønne øjne til at poppe. En cremet mink eller ‘taupe’ i inderkrogen vil få øjnene til at se større ud og brug aldrig hvid, det bliver for åbenlyst (at man prøver at gøre øjnene større).

Grå øjne: Smoky nuancer af blå-sort fremhæver en stålgrå øjenfarve og vil få den til at se utrolig blå ud. Eller prøv at eksperimenter med bordeaux – det vil skabe en meget fin kontrast.

Hazel/lysebrune: Hold dig fra blå toner og brug istedet smaragd eller mild guld for at fremhæve spillet i øjenfarven. Alt metallisk vil intensivere farvestænk og få øjenene til at skinne.

Faktisk er det ret nemt på Charlotte Tilburys hjemmeside, for her kan du simpelthen vælge at få præsenteret øjenmakeup efter øjenfarve. Jeg har selv en af hendes ret populære øjenskygge-blyanter, hvor jeg faktisk for længe siden købte den, fordi den skulle være super til brune øjne…

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her