Ferie i Kroatien

Havnen i Old Town, Dubrovnik

Vi er netop vendt hjem efter en uges ferie i Dubrovnik, Kroatien. Og det er virkelig et sted, jeg kan anbefale. Der er så utroligt smukt med en dramatisk klippefyldt kystlinie og bjerge i baggrunden. Vejret er varmt og solrigt, maden er fantastisk, og befolkningen hjælpsomme og søde. Old Town, som kernen af Dubrovnik hedder, er en gammel middelalderby og en kulturperle på den store klinge. Jeg kan ikke huske, at jeg før har været i en by, der stort set hele vejen igennem var holdt i samme farve; creme. Huse, gader, fortove, trapper og søjler er alle i samme nuance og meget velholdt.

Maden er middelhavs-agtig med fokus på fisk og skaldyr. Det er ikke avanceret med finurlige tårne og kugler, men præcis som jeg bedst kan lide mad; enkelt og baseret på gode, friske råvarer. Jeg kan også bedst lide kold mad, så jeg plejer at spise forretter. Og det gjaldt også her. Virkelig lækkert. Der er 110 restauranter i Dubrovnik, og kvaliteten er selvfølgelig svingende som alle andre steder. Vi var heldige og fandt super gode steder.

Jeg kan tilføje, at det er ikke en fashion by. Der er butikker, men de er primært souvenir-keramik-agtige. Jeg så en Michael Kors og Armani butik (tror jeg), men det er ikke et shoppe mekka på den front. For mig er det fint – jeg er ikke den store shopper, når vi rejser. Jeg kan alligevel næsten aldrig få min størrelse… Generelt – tag afsted, der er helt fantastisk. Og tager man væk fra kysten om bag bjergene, finder du de skønneste dale, hvor de dyrker vin, olivenolier, grappa og diverse figen produkter. Smukt og meget autentisk.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her