Er du blevet voldtaget?

Er du blevet voldtaget? Nej heldigvis, men jeg har en mening alligevel...

Er du blevet voldtaget? Nej. Nå, men så har du mistet enhver ret til at udtale dig om den nye voldtægtslov. Hvis du ikke selv har ligget i gruset med bukserne nede om anklerne, kan du ikke vide noget om det. Og hvis du heller ikke har været lækker nok til at blive sexchikaneret af din chef eller fået en lummer sms for 14 år siden, så kan du måske godt skrive under på brevet til Sofie Linde, men du må ikke udtale dig for højt.

Det er sådan de overordnede spilleregler, når vi taler social retfærdighed. Et begreb, der i flere år i vestlige demokratier har strålet om kap med solens stråler og er blevet suget ind, som havde der været polarnat i 100 år.

Skal vi passe bedre på miljøet?
Er du racist?
Skal begge parter være enige om at have sex?
Er det i orden at være homoseksuel eller trans?
Går du ind for ligestilling?
Er du imod sexchikane?

Problemet med social retfærdighed er, at det er et begreb, du umuligt kan være imod. Ingen normalt fungerende mennesker ville svare ”forkert” på ovennævnte spørgsmål. HELL YES, vi vil gerne bo i den perfekte verden. Men kommer du til at udfordre, ohhhhh, så havner du i en shitstorm, der kan begrave dig for evigt! Jeg er stor modstander af den voldsomme gradbøjning af begrebet, som svarer lidt til at udbygge et kolonihavehus med 345 kvadratmeter og stadig kalde det et kolonihavehus.

Men det er dybest set fordi, social retfærdighed ikke længere er et begreb, men en hel ideologi – udsprunget fra universiteter rundt omkring i verden i det inderste af venstrefløjens kerne, som har haft enormt held til at formulere noget, der ligner et nyt manifest. Ligesom den udfolder sig helt totalitært i noget, der minder om kommunismens selvdisciplin. Her er systemet perfekt, teorien fuldendt, og er du uenig, er det selvfølgelig forkert. Og man har så meget ret, at straf og udskamning er helt i orden. Faktisk på sin plads.

Identitetspolitikken herhjemme har faktisk samme tone, og det er ikke nogen liflig lyd. Du må og kan ikke være uenig, for så stemples du som et dumt svin eller en gammel nar. Eller bare et virkelig dårligt menneske. Hvem har lyst til den etiket? Desværre alt for få.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her