Din huds undertone – meget vigtig viden!!!!

i skoven, hvid skjorte, pelskrave, lange støvler
Sort og hvid er gode farver til den neutrale og kolde undertone

Jeg har altid interesseret mig for farver. Og jeg er i årevis blevet mødt med masser af udtalelser som ‘ej, den farve vil klæde dig med dine farver’, hvorefter jeg ligner en idiot. Men der er god grund til, at nogle farver klæder os og andre det modsatte. Det hele handler nemlig om din huds undertone – er den kold eller varm? Eller neutral? Nogle arbejder med en fjerde kategori – oliven – men i princippet er den udtryk for at rumme både varme og kolde undertoner som en slags neutral. Undertone har intet at gøre med farven på din hud, du kan sagtens være mørk og have en kold undertone eller helt lys med en varm undertone. Men at kende sin undertone er vigtigt, når det drejer sig om farver – og i særdeleshed valg af make up. Både selvfølgelig foundation, men også læbestift og øjenskygge. Alle har prøvet at tage en læbestift på, og så ser man næsten syg ud… Det er sikkert, fordi den har været helt skæv ift. undertonen.

Du finder din undertone på flere måder. Den mest anvendelige og sikre er at se på, hvilken nuance dine blodårer har på indersiden af dit håndled. Er de grønlige eller blå/lilla? Er de grønlige har du en varm undertone, er de mere hen i det blå og lilla har du en kold undertone. Er de sådan begge dele så er den neutral.

Du kan også teste, om guld eller sølv klæder dig bedst. Guld er den varme og sølv den kolde. Ser du fantastisk ud i en kridhvid t-shirt? Eller er en cremet/off-white bedre? Så er det igen en hhv. kold eller varm undertone. Bliver du nemt solbrun? Så er du formentlig varm. Ofte siger man, at hvis hudtonen hælder mod pink, så er du kold og mod det gule varm – med den misforståelse, at mange tror, at alle asiater er varme, fordi vi har et gult skær. Men sådan er det ikke. Selvom mange damer bag en make-up skranke (iført bælte med børster) er hurtige til at konkludere på den fordomskonto.

Når du ved, hvilken undertone du har, så bliver alt meget nemmere. Især når du fx skal finde foundation og læbestift. Mange mærker tager højde for undertoner – der findes foundations i samme farve, men i nuancer afstemt efter undertone.

Min undertone

Jeg har for længe siden fastslået, at jeg har en varm undertone, men så kom jeg faktisk i tvivl, fordi kridhvid faktisk er bedre til mig end off-white. Derfor kan jeg – belært af erfaring – kun give det råd, at du skal tjekke farven på dine blodårer i dagslys (helst uden for). Det gjorde jeg nemlig ikke, så mine blodårer så grønne ud… Jaja, tak for det – eller også er jeg lettere farveblind. For nylig tjekkede jeg så uden for, og de er ret tydeligt blå – måske blågrønne agtige. Så forvirringen blev lige total den dag. Og det forklarer, hvorfor min ferskenfarvede læbestift ikke får mig til at stråle…

Men jeg er nu ret sikker på, at jeg har en neutral undertone med et hæld mod den kolde – nok oliven med flest kolde undertoner. Og det giver meget bedre mening for mig – men jeg kan da lige tilføje, at jeg stadig er glad for guld og går i off-white, når det passer bedst 😉

Mere om farvevalg her.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her