Den nye Gucci rytme

Guccis nye rytme er fin, stærk og ny

Den nye Gucci rytme er faktisk ny. Rigtig ny. Det lyder måske ikke så vildt, moden lever af nye ideer og vinkler på tilværelsen. Og nyheder hele tiden. Men når man tænker på, hvilken kommerciel mega succes Alessandro Michele har haft siden dag et tilbage i 2015, er det faktisk et stort skridt. For med den nye kollektion har han forladt det vilde print og de ekstravagante – flamboyante – styles, som han er så kendt for. I stedet ser vi en glat, enkel og udpræget underspillet æstetik. SS20 er helt anderledes end tidligere med masser af fremtidige klassikere og kønsneutrale styles, der kan kombineres på kryds og tværs ud i det uendelige. Exceptionelt og stadig meget funktionelt. Elegant, lidt excentrisk og mere sensuelt end tidligere.

Italienske Gucci er kendt af de fleste, blev skabt som rejsetaske brand i 1920ernes Firenze af Guccio Gucci. Huset er blevet et kulturelt ikon. Men i modsætning til andre stærke brands, baserer Gucci sig ikke alene på sin historiske arv, innovation er en væsentlig del af brandets DNA. Måske det også er med til at forklare, at Michele turde sende en ny kollektion ud i verden, der adskiller sig så markant fra hans fortidige.

Fra Guccis nye kollektion

Et godt eksempel er mintgrønne, ankelkorte bukser med pæn ben-vidde. Både legesyge og praktiske og passer fint ind i mange garderober. Med bælte, skjorte og hæle er det perfekt til lady-boss kontoret (eller bare kontoret!). Ud til middag med vennerne, kør retro-stilen som en hvid t-shirt, blazer og måske cool 70er støvler. Moderne, enkelt.

Glamour rytmen lever stadig

Men nu er Gucci jo ikke helt, helt anderledes og Michele har altid været genial til glamour looket, og det gælder stadig – dog måske nok en anelse fortolket med lidt mere (sex) kant. Et skinnende bodysuit med en midinederdel i dyb bourgogne er vel et godt match – og bud på en date-night? Men nederdelen kan nemt parres med en mere klassisk overdel, det hele afhænger af, hvor vild din aften skal være ;-).

Guccis dominans i modeverden de senere år kan ikke anfægtes. Ligesom deres accessories har en vis betydning i den sammenhæng. Micheles signatur er landet på taskerne og med den nye “The Gucci 1955 Horsebit bag” er jeg selv solgt på forhånd. Perfekt til alle outfits. Mens tasker læner sig op af brandets 50er arkiver, så er solbrillerne et årti længere fremme. Store, runde former som helt sikkert kan gøre noget godt for en dag i solen!

Når alt kommer til alt, så handler Guccis magi om evnen til at skabe og tænde trends fremfor at følge. Det beviser Michele gang på gang. Og når man ser de kendte kvinder, der bærer Gucci, så er mangfoldigheden stor både hvad angår alder og udseende. Lige fra instruktør Gia Coppola til den nye popstjerne Billie Eilish. Gucci er bare både inkluderende og progressivt.

Du kan læse mere om Guccis designer og kreative direktør Alessandro Michele her. Og den nye kollektion kan du finde her.

Kilde: NET-A-PORTER

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her