Den hotteste ur trend

Den hotteste ur trend er en rejse tilbage i tiden. Her guldur fra Cartier

Den hotteste ur trend er sådan set ikke revolutionerende ny i sig selv, det er faktisk bare en rejse tilbage i tiden som så meget andet, når det handler om modetrends. Vi har i flere år set overdimensionerede ure og klassiske herreure til kvinder. De tunge og maskuline designs har domineret længe, men det er under hastig forandring.

Flere og flere vender sig nu mod de mere yndige og feminine designs, som til forveksling ligner de tidligste udgaver af armbåndsuret. Det handler nemlig om sådan, urene så ud dengang, de var et smykke, du hængte på håndleddet.

Vi kigger i gennemsnit på vores mobil 96 gange om dagen og meget ofte for at tjekke klokken. Det sætter jo det klassiske armbåndsur i en presset situation, men et ur er jo ikke bare et spørgsmål om funktionalitet. Et ur er ligeså vigtigt som et smykke. Det er faktisk din stil og din personlighed – med større betydning end nogensinde!

Ud med de store ure – ind med de små

I det 19. århundrede gik mænd med lommeure, mens armbåndsure alene var skabt til kvinder. De var ofte rigt udsmykkede for at dække funktionaliteten – kvinder skulle ikke offentligt tjekke klokken. Urmagere samarbejdede derfor ofte med smykkedesignere, og urskiven blev skjult i fint udsmykkede armbånd. Huse som Piaget, Vacheron og Cartier skabte nogle af de mest unikke ure. Og de har nu efter den voksende interesse for de små ure a la 50erne og 60erne besøgt deres arkiver for inspiration og har hentet flere smykkehåndværkere ind for at bidrage til skabelsen af nye, unikke ure. Ligesom efterspørgslen kun er stigende.

Cartier har stået i spidsen for armbåndsure til kvinder siden slutningen af 1800 tallet. Deres ure er set på de mest stilfulde håndled op gennem tiden og har derfor også talt til kvinder, der ikke ”er til ure”. Med et 18 karat guldarmbånd, der vikler sig rundt om håndleddet en, to eller tre gange er ”Panthère de Cartier” meget mere et smykke end et ur.

Det smukke “Panthère de Cartier” ur, der kan vikles om håndleddet

Men huse som Piaget og Hermés har også været med i mange år og kan bestemt levere ligeså fine og smukke ure. Jacqueline Kennedy Onassis bar ofte et af Piagets karakteristiske ure med en oval urskive i jade, og flere af deres seneste modeller er som hentet ud af den tid.

Hermés ur med den klassiske brune læderrem

Traditionelt har udsmykkede ure været reserveret til aftenselskaber, det er derfor, de bliver kaldt ”cocktail ure”, og de klæder selvfølgelig en aftenkjole, men i dag hvor regler ikke rigtig eksisterer mere, hvad angår dag og aften, vil jeg sagtens kunne se mig selv i tshirt og jeans med et af disse smukke ure. Om det nogensinde kommer til ske, er jeg dog noget mere i tvivl om ;-). Men en ting er sikkert, de små feminine ure kommer vi til at se meget mere til den kommende tid…

Du kan shoppe flere af slagsen her.

Kilde: NET-A-PORTER

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her