Kære statsminister Mette Frederiksen,

Kære statsminister...

Når jeg en sjælden gang har forvildet mig ind på din facebook, har jeg med vidt opspærrede øjne måttet konstatere, at du har adskillige støttegrupper, og at kommentarsporet er godt plastret til med noget a la ”tak for dig”… Så man er i alvorligt fare for at drukne i sukkersøde kommentarer derinde.

Lad mig i stedet adressere dig her. Direkte. Ærligt.

Først vil jeg gerne give dig et helt personligt godt råd (her på tomandshånd). Stop markedsføringen af din folkelighed. Vi vil helst tro på, at du har alt, alt for travlt med rigets sikkerhed til den slags småligheder. Og du bliver heller ikke folkelig, fordi du poster billeder med vinduespudsning og Ajax, mens dine undersåtter slider sig gennem en social og økonomisk deroute. Eller fordi du spiser en makrelmad med mayo, mens dine undersåtter drømmer om kunne vende tilbage til den pulserende kantine på deres sprudlende, fede arbejdsplads – frem for en kold fra køleren foran hjemmecomputeren. Eller du springer tosset rundt under en håndboldkamp, mens dine ældre og sårbare undersåtter er indlagt på intensiv.

Folkelighed kommer indefra.

Tag en pause fra facebook og kig dig omkring. Kig ud på det land, du er statsminister for. Se, hvor mange især børn og unge der mistrives lige nu. Hør, hvor mange familier der snart ikke kan mere med hjemmeskole, hjemmearbejde, hjemme-SFO, hjemmefodbold. Læg mærke til de øde butiksgader, hvor alt er lukket og slukket. Du opfordrer til take-away og at støtte lokalt. Hvem fanden skal vi støtte?

Slå vejen forbi et hospital og noter dig bilerne på parkeringspladserne, for her sidder mange pårørende og venter på deres kære, som er inde på hospitalet til behandling, samtale, skanning eller andet alvorligt, og som må stå det igennem alene.

Læs smittetallene grundigt, for de er ikke en trussel.

Du sagde godt nok i foråret, at hvert mistet liv er en tragedie. Her må jeg korrigere dig. Nej, det er det ikke. Jeg antager, at din udtalelse var for at iscenesætte en stemning til pressemødet frem for ærligt at mene det. For hvis du gør, må du træde af. Du vil aldrig kunne fungere som statsminister med den holdning, for hvordan vil du nogensinde kunne leve op til den? Kræft, hjertesygdomme, trafikulykker, selvmord, alderdom, mord og krig? Så skal du og Brostrøm da i hvert fald finde hinanden på ny…

Du kom langt med forsigtighed, men nu må du komme videre og ikke klistre dig fast i magtens sødme, som epidemiloven serverede så smukt for dig. Kom i tanke om ordet proportioner. Og så slå lige ”folkesundhed” op i en ordbog, for den begrænser sig ikke til at handle om ældre og sårbare. Folkesundhed er hele befolkningens generelle sundhedstilstand. Og prøv dernæst at forbind folkesundhed med landets produktivitet. Og produktivitet med penge i skattekassen. Og penge i statskassen med råd til den danske velfærdsmodel, som du jævnligt fremhæver som det stærkeste fundament for epidemibekæmpelsen.

Uhyggelig tanke, ikke sandt? At du risikerer at smadre den danske velfærdsmodel.

Alt for mange ældre og sårbare er døde på din vagt. På trods af jeres omfattende restriktioner har I ikke været dygtige nok til at beskytte dem. I sommer fik I fjernet den offentlige aktindsigt hos Sundhedsministeriet. I skjuler information for resten af folketinget. I bygger skræmmebilleder ved at henvise til alt det corona-farlige ude i verden frem for at pege på succeshistorierne. Norge og Finland har klaret anden bølge fire gange så godt som Danmark – målt på dødstal.

Hvad er det, I holder hemmeligt, og som små danske ører ikke kan tåle?

Eller skal vi tale om minkmutationerne? Den nedlukning kostede Danmark 18 milliarder kroner i erstatning – og ignorerede Grundloven. Så hvis du trækker Arne pensionen tilbage – der partout skulle gennemføres midt i en pandemi krise af gigantiske hul-i-statskassen-dimensioner – til de ca. 13 milliarder, så står vi ”næsten” lige. Nu har du jo pandemien at blive genvalgt på – så kan Arne vel vente.

I er godt i gang med at gøre kuren værre end sygdommen. Og eftersom sygdommen ikke ser ud til at forsvinde, men derimod vil leve side om side med os og resten af verden i lang tid fremover, så er det mest forsvarlige at tilpasse kuren den virkelighed, alle dine undersåtter lever i. Helst med det samme.

Tak for nu.

Venlig hilsen

Charlotte Kim Reeslev

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her