Baked Alaska dessert

marengs, is, dessert
Baked Alaska

Baked Alaska er faktisk en virkelig nem dessert, og de fleste mennesker bliver helt vilde med den. Jeg har i hvert fald aldrig prøvet at servere den, uden det var en stor succes. Personligt er jeg ikke helt oppe at køre, men jeg er generelt ikke så vild med hverken is eller dessert. Det specielle ved den her dessert er, at isen er iskold med varm marengs på toppen.

Jeg har set mange opskrifter, hvor de bruger lagkagebunde, og jeg har prøvet, men jeg synes, det bliver lidt for kedeligt. Den her bund er helt sprød og har derfor lidt mere ‘bid’ som modspil til isen. Jeg bruger ca. 200-220 g chokolade chip cookies, blender dem til mel og vender med 75 g smeltet smør. Så får du sådan en blød masse. Den fordeler jeg i bunden af en springform. Herefter is på – den skal lige være blevet blød, så man kan forme den, så den er lige høj hele vejen rundt.

Igen, valg af is er en smagssag, mange bruger sorbet eller bare vaniljeis. Jeg er helt klart til en citronsorbet blandet med vaniljeis. Du kan enten finde begge dele og selv blande eller købe den version, som Hansen Is har – den er super. De fleste er meget glade for den syrlige smag sammen med det meget søde fra marengs.

Jeg laver altid bunden med is mindst to dage før, så jeg er helt sikker på, at isen er gennemkold. Dagen før er sikkert også okay, du skal bare være sikker på, den når at fryse godt igennem.

Lige inden servering pisker jeg marengs af seks æggehvider og 150 g flormelis, når den er helt cremet og marengs-agtig, tager jeg isen ud af fryseren – flytter bunden over i et tærtefad og smører marengs på toppen. Og så er det ind i en brandvarm ovn ca. 230 grader. Det tager ca. fem minutter, men du skal holde dig tæt på, for lige pludselig går det stærkt. Den skal have en fin, brun farve, så den er sprød og bagt på toppen.

Så er din baked Alaska dessert klar – over på bordet, så gæsterne kan nyde synet. Jeg lover, den vil vække begejstring 😉

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her