Asiatisk kylling

kylling stegt
Asiatisk kylling

Jeg vil lige dele en lille hjemmelavet opskrift med jer, som er vildt nem og hurtig og smager ret godt. Jeg spiser en del kylling, så jeg eksperimenter lidt for forandringens skyld. Jeg er nok mest til de asiatiske udgaver, men faktisk elsker jeg gammeldags, grydestegt kylling med hjemmelavet agurkesalat! Herhjemme stor jubel når jeg en sjælden gang tager mig sammen, for de er vilde med sovsen. Og så er der jo Peking-udgaven, som også er min favorit. Det er faktisk ligesom Peking and – bare med kylling. Smager sindssygt. Jeg kan nemlig ikke finde ud af at lave anden – jeg har en veninde, som er vildt god til det, men hun er også gået over til kylling versionen 😉

Du tager simpelthen bare en skål og hælder sweet chili i – jeg kan ikke helt sige hvor meget, men måske 1,5 dl og så godt med soja ca. 1 dl, lidt olie og gerne godt med wasabi-sesam krydderi. Jeg har taget det med på billedet – det er et super godt krydderi, som egner sig til perfekt til kylling, fisk og dressinger i asiatisk stil. Jeg bruger det også tit til laks.

Lad kyllingen marinere så længe du kan – jeg laver det tit om formiddagen, og så er det klar til aften, men mindre kan også sagtens gøre det. Til den her mængde marinade kan du bruge 3-5 kyllingebryster afhængigt af størrelsen.

Så smider du hele molevitten i et fad og i ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Du serverer kyllingen med fx stegte grønsager eller en god spidskålssalat – ideen er, at marinaden fra fadet bruges som dressing. Det smager rigtig godt. Du kan evt. supplere med en sesam-soja dressing, men jeg synes, det er rigeligt med marinaden.

Skriv et svar

Venligst skriv din kommentar
Venligst skriv dit navn her